Kyselyn tulokset

on

Saimme nyt PAKKA-hankkeen asukaskyselyn vastaukset Suojeluyhdistyksen käyttöön. Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!

Kyselyyn vastasi yhteensä 33 henkilöä. Alajärveltä vastaajia oli 20 ja Takajärveltä 13. Neljää lukuunottamatta kaikki olivat rantakiinteistön omistajia ja neljä kiinteistönomistajia muualla valuma-alueella, kuten esim. kuivanmaan mökin omistajia tai metsänomistajia.

Vesistön käyttötavoiksi lähes kaikki ilmoittivat mökkeilyn tai asumisen. 14 ilmoitti kalastavansa kesällä ja 4 myös talvella. 21 ilmoitti käyttötavakseen veneilyn ja 28 uimisen. 21 ilmoitti käyttötarkoituksen luistelu, hiihto tai muu talviulkoilu. 23 vastaajaa ilmoitti myös luonnon tarkkailun ja maiseman ihailun. Viisi vastaajaa Alajärveltä ja viisi vastaajaa Takajärveltä ilmoitti käyttävänsä järven vettä kasteluvetenä.

Yhdeksän vastaajaa Alajärveltä ja seitsemän Takajärveltä on suojeluyhdikstyksen jäseniä ja kummaltakin järveltä kolme halusi liittyä jäseneksi.

Yhdistykseltä toivottua toimintaa Alajärvellä oli lahtien pohjukoiden niitto, järven rehevöitymisen ja peltovalumien sekä sinilevän torjunta, vesiensuojelu yleensä, kiinteistöjen jätevesiasiat, informatiivisten tilaisuuksien järjestäminen ja kannanottojen antaminen.

Takajärvellä yhdistykseltä toivottiin vedenlaadun seurantaa, peltovalumien torjuntaa, tiedotusta ja valistusta sekä useassa vastauksessa liian nopeiden ja äänekkäiden moottoriveneiden käytön rajoituksia.

Yhteystietonsa antaneiden vastaajien kesken Suojeluyhdistys arpoi nokipannun ja kahvia. Arvonnassa onnettaren suosiossa oli Pekka Mäkynen Alajärven rannalta. Onnittelut voitosta! Palkinto ojennettiin Pekalle Suojeluyhdistyksen yleisötilaisuudessa Suvirannassa 1.9.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s