Linnustoselvitys

on

Takajärven, Alajärven ja Munakasjärvien alueilla ryhdytään tekemään pesimälinnustoselvitystä. Maastotyöt pyritään aloittamaan jo tällä viikolla ja viimeinen laskenta on juhannuksen tienoilla.  Selvitys käsittää 5 veneellä tehtävää kiertolaskentakertaa, noin 10 päivän välein, sääolosuhteet huomioon ottaen. Kiertolaskennassa järvet ja saaret kierretään rantoja myötäillen ja mahdolliset kolonialuodot tarkastetaan nousemalla niille maihin.

Laskennoissa keskitytään vesi- ja lokkilintuihin sekä uhanalaisiin tai lintudirektiivin liitteen lajeihin, joiden esiintymät tulee huomioida toimenpiteitä suunniteltaessa. Varpuslintujen osalta lasketaan ja raportoidaan järviympäristöihin kiinteästi liittyvät lajit kuten kerttuset ja pajusirkku. Kaikki poikkeavat ja harvinaisemmat havainnot kirjataan ja raportoidaan. Laskennoissa pyritään saamaan mahdollisimman hyvä kuva lajiston poikastuotannosta sekä mahdollisista ihmisen aiheuttamista häiriötekijöistä ja petojen aiheuttamasta poikastuoton tappioista.

IMG_20190428_172846

Selvityksen tarkoituksena on paitsi lisätä yleistä luontotietoutta, myös toimia pohjatietona Alajärven säännöstelyn kehittämishankkeessa. Selvityksen tilaaja on Vanajavesikeskus ja sitä rahoittaa Linnaseutu Leader PAKKA2-hankkeen kautta. Selvityksen suorittaa Kanta-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen Ari Lehtinen, jolla on laaja kokemus vastaavista pesimälinnustoselvityksistä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s