Suojeluyhdistys palkittiin Hämeenlinnan kaupungin ympäristöpalkinnolla

on

Hämeenlinnan kaupunkirakennelautakunta päätti kokouksessaan 18.5. antaa vuoden 2021 Hämeenlinnan kaupungin ympäristöpalkinnon Alajärven ja Takajärven suojeluyhdistykselle. Palkinnon perusteluissa todetaan mm. ”Yhdistys on kuusivuotisen toimintansa aikana osoittanut olevansa aktiivinen, innovatiivinen ja poikkeuksellisen asiantunteva yhdistys, joka saa paljon aikaan. Toimijat tekivät viisaita päätöksiä jo yhdistyksen perustamisvaiheessa ja ottivat yhteiseksi toimialueekseen kaksi peräkkäistä järveä eivätkä kaihtaneet välissä olevaa kuntarajaa Hämeenlinnan ja Hattulan välillä. Vaikka molemmat järvet ovat suhteellisen hyväkuntoisia, työ on aloitettu selvittämällä erilaisia kuormitustietoja ja muita vesistöjen ominaisuuksia kunnostussuunnittelun lähtökohdiksi. Näin yhdistys on rakentanut vahvaa perustaa tulevaisuuden kunnostus- ja vesienhoitotyölle.”

Palkinto piti alunperin jakaa Elomessuilla, mutta messut peruttiin koronan takia. Niinpä palkinnon luovutus siirrettiin yhdistyksen syystapaamiseen, joka järjestettiin Kouvalan maamiesseuran talolla su 12.9.2021.

Palkinnon jakoivat ympäristötarkastaja Sirpa Viholainen ja kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtaja Piia Olkinuora.
Palkinnon vastaanottivat yhdistyksen hallituksen jäsenet: Vasemmalta lukien Hannu Joensuu (Takajärvi), Olli Koponen (Alajärvi), Kari Kohtala (Alajärvi), Jussi Heinämies (Takajärvi), Leena Nummelin (Takajärvi) ja Sami Haapanala (Alajärvi).
Ympäristöpalkinto on valokuvaaja Marjukka Vainion työ, Lilja Rubus, joka annetaan vuodeksi kiertopalkintona palkitun käyttöön.
Ympäristöpalkinnon kunniamaininta luovutettiin Petri Yrjö-Koskiselle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s